26/12/11

Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους του Alter

Tην Κυριακή 18/12, το ΔΙΚΑΙΩΜΑ βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Alter, όπου οι εργαζόμενοι, απλήρωτοι για μήνες, δίνουν έναν αγώνα διεκδικώντας τα δεδουλευμένα και την αξιοπρέπειά τους.

Ακολουθεί το ψήφισμα συμπαράστασης του ΔΙΚΑΙΩΜΑ
Ένα μεγάλο ΟΧΙ, το ΟΧΙ της αντίστασης και του αγώνα, εκπέμπεται εδώ και μέρες από την τηλεοπτική συχνότητα του Alter. Οι εργαζόμενοι του σταθμού, απλήρωτοι για μήνες, διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και δίνουν σε πανελλαδική κλίμακα το παράδειγμα της αξιοπρέπειας και της μαχητικής διεκδίκησης.
Μαζί με τους εργάτες της Χαλυβουργίας, αυτές τις μέρες στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση: ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι, οι εργαζόμενοι αντιδρούν, οι εργαζόμενοι βγαίνουν μπροστά, αντιπαλεύουν την εργοδοτική ασυδοσία. Και μαζί αντιπαλεύουν την πολιτική που νομοθετεί ό,τι διατάζουν οι εργοδότες και τα ευρω-αφεντικά. Την πολιτική που σπρώχνει το λαό στον πάτο, που παίρνει τον κοινωνικό πλούτο για να τον μεταφέρει στους διεθνείς πιστωτές της χώρας.
Ο δρόμος των εργαζόμενων του Alter είναι μονόδρομος. Είναι ένας αγώνας που δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης στέκουν μακριά από το δηλητήριο που εκδότες, καναλάρχες και τηλε-αστέρες δημοσιογράφοι προσπαθούν μεθοδικά να χύσουν σε κάθε σπίτι, σε όλο το λαό, διαφημίζοντας τα μνημόνια, συκοφαντώντας τους εργατικούς αγώνες, υποστηρίζοντας ότι κάθε αντίσταση είναι μάταιη.
Στoν μαχητικό, ανυποχώρητο και ενωτικό αγώνα όλων των εργαζόμενων θα βρούμε τη δύναμη και την έμπνευση να ξεσηκωθούμε, να ενωθούμε σε ένα παλλαϊκό μέτωπο, να διώξουμε το σάπιο καθεστώς της τροϊκανής βαρβαρότητας και να χαράξουμε μια άλλη πορεία για το λαό και τον τόπο.
Ο αγώνας, η ενότητα, η αλληλεγγύη είναι μονόδρομος
Δίκτυο Αλληλεγγύης Εργαζομένων-Ανέργων ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου