15/2/12

Όχι στη νέα ΚΑΤΟΧΗ. Εμπρός για τη μεταπολίτευση του ΛΑΟΥ.

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας σας προσκαλεί στην εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο : “Όχι στη νέα κατοχή. Εμπρός για τη μεταπολίτευση του λαού!” με ομιλητή τον Ρούντι Ρινάλντι, που εντάσσεται στα πλαίσια μιας σειράς εκδηλώσεων παρουσίασης της πολιτικής της πρότασης για την πολιτική, κοινωνική και οικονομική διέξοδο της χώρας.

Σχεδόν 3 χρόνια έχουν περάσει απ΄ το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και 2 χρόνια απ΄ το πέρασμά της στην Ευρωζώνη. Διάστημα στο οποίο ,μέσα απ΄ την εμφανή αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας της ΕΕ να δώσει λύση ,έχουμε δει να επιβάλλεται και να εφαρμόζεται ένας ανελέητος πόλεμος εναντίον εργαζομένων και ολόκληρων λαών. Η Ελλάδα ήταν το πρώτο πειραματόζωο .Εδώ και 2 χρόνια έχουμε δει μια κυβέρνηση και ένα πολιτικό σύστημα να συνδέουν την χρεοκοπία της χώρας με την «σωτηρία» της. Έχουμε γίνει μάρτυρες της ληστείας του λαϊκού εισοδήματος με σκοπό να τραφεί το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τέρας. Έχουμε παρακολουθήσει την κατάλυση κάθε έννοια δημοκρατίας και εθνικής ανεξαρτησίας, μέσα απ΄ τον διορισμό κυβερνήσεων απευθείας από τη Μέρκελ και το ιερατείο των Βρυξελλών. Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι το πιο αποκρουστικό δείγμα εθελοδουλίας, αναδεικνύοντας την πλήρη ευθυγράμμιση του πολιτικού συστήματος ενός κράτους στις βουλές ξένων κηδεμόνων. Η χώρα μετατρέπεται και επίσημα σε προτεκτοράτο! Η διακυβέρνησή της εκχωρείται απευθείας στην ΕΕ και το ΔΝΤ.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ,η μόνη λύση είναι ένας μεγάλος λαϊκός ξεσηκωμός που θα στοχεύσει στην ανατροπή του νεοκατοχικού καθεστώτος. Εδώ και δύο χρόνια ένα κύμα ριζοσπαστισμού έχει ξεσπάσει στη χώρα. Ένα μαζικό, αυθόρμητο λαϊκό κίνημα αμφισβητεί και στοχοποιεί το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του. Ήταν οι πλατείες ,που απαίτησαν πραγματική δημοκρατία, οι παρελάσεις της 28 Οκτωβρίου, που βροντοφώναξαν ΟΧΙ στην νέα κατοχή, το κίνημα αντίστασης στα χαράτσια ,που έφερε στο προσκήνιο τις έννοιες της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης αλλά και ο ηρωικός αγώνας των απεργών στην χαλυβουργική. Αυτή η αγωνιστική ανάταση του λαού είναι η βασική προϋπόθεση για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για την διέξοδο της χώρας από τη θηλιά των τοκογλύφων. Για μια διέξοδο πολιτική ,οικονομική και κοινωνική μέσα από ένα παλλαϊκό μέτωπο που θα πει όχι στην νέα χούντα και θα ανοίξει το δρόμο για μια νέα μεταπολίτευση ,την μεταπολίτευση του λαού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου