29/7/11

Καμίνης: Τέλος εντός 24ωρων στην κατασκήνωση στο Σύνταγμα

«Αυτή η ιστορία μέσα στις επόμενες ημέρες θα τελειώσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων για την «κατασκήνωση» στην πλατεία Συντάγματος. Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, υποστήριξε ότι η κατάσταση δεν αφορά πλέον σε ανθρώπους που ασκούν το δικαίωμα της νόμιμης διαμαρτυρίας και ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα, υπάλληλοι του δήμου που επιχείρησαν να απομακρύνουν σκηνές ή να κατεβάσουν πανό δέχτηκαν επίθεση.
Ως κατάσταση εκφυλισμού, χαρακτήρισε την εικόνα με τις σκηνές στην πλατεία Συντάγματος, ενώ υποστήριξε, ότι οι άνθρωποι που διαμένουν στην πλατεία δεν έχουν σχέση με τους διαδηλωτές, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει και πρόκειται για περιθωριακά στοιχεία, που «δε θέλουν να λήξει η ιστορία αυτή».
Ο δήμαρχος πάντως διεμήνυσε ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η πλατεία θα αποδοθεί στους κατοίκους και τόνισε ότι αν δεν μπορέσουν οι υπάλληλοι του δήμου να δουλέψουν, θα ζητηθεί κάθε νόμιμη βοήθεια.
Σχολίασε επιπλέον και την εικόνα στα Προπύλαια, επιρρίπτοντας ευθύνες στους πρυτάνεις για την ερμηνεία που δίνουν στο πανεπιστημιακό άσυλο. Υποστήριξε ότι από τη στιγμή που το πανεπιστήμιο δηλώνει τον ευρύτερο χώρο ως χώρο ασύλου, ο δήμος δεν μπορεί να παρέμβει και κάλεσε τους πρυτάνεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους «και να περιφρουρήσουν πραγματικά το άσυλο». Σε διαφορετική περίπτωση τους κάλεσε να παραιτηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου