10/8/11

Χιλή: Ογκώδεις οι διαδηλώσεις των φοιτητών στο Σαντιάγο

Πάνω από 10.000 Χιλιανοί, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί, διαδήλωσαν σήμερα στο Σαντιάγο, ζητώντας μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος της Χιλής.
Από το πρωί οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης με τις δυνάμεις ασφαλείας στη συνέχεια να κάνουν χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση διαλύοντας τους συγκεντρωμένους και πραγματοποιώντας συλλήψεις  έξι ανηλίκων.
Τις τελευταίες εβδομάδες έχει κορυφωθεί η ένταση και πριν από πέντε ημέρες συνελήφθησαν τουλάχιστον 800 άτομα, έπειτα από συγκρούσεις των διαδηλωτών με τους αστυνομικούς.
Τα συνδικάτα των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στον τομέα του χαλκού είχαν ανακοινώσει ότι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους σπουδαστές, πράγμα που αποτελεί ένδειξη ότι διευρύνεται η δυσαρέσκεια εναντίον της δεξιάς κυβέρνησης του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα που κυβερνά τη χώρα από τον Μάρτιο του 2010.
Σπουδαστές και εκπαιδευτικοί ζητούν από την κυβέρνηση να αυξήσει τους πόρους της δημόσιας εκπαίδευσης που υπολείπεται σε σχέση με την ιδιωτική στο δύο ταχυτήτων εκπαιδευτικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου