9/8/11

Συνεχίζονται και επεκτείνονται οι ταραχές στο Λονδίνο

Πεδίο μάχης αποτέλεσε για τρίτη νύχτα το Λονδίνο καθώς οι συγκρούσεις αστυνομικών με ομάδες νεαρών συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα ενώ κτήρια, αυτοκίνητα και στάσεις λεωφορείων παραδόθηκαν στις φλόγες. Οι αστυνομικοί δέχθηκαν βροχή από βόμβες μολότοφ.
Οι βίαιες συμπλοκές που ξέσπασαν μετά τον θάνατο ενός 29χρονου άνδρα από πυρά αστυνομικών στην υποβαθμισμένη συνοικία Τότενχαμ την Πέμπτη κρίνονται από κατοίκους τις περιοχής ήταν αποτέλεσμα της οργής του κόσμου για την δύσκολη οικονομική κατάσταση στο βόρειο Λονδίνο και ειδικότερα την υψηλή ανεργία και την μείωση των κοινωνικών προγραμμάτων. Δύο μέρες μετά τον θάνατο του 29χρονου μια ειρηνική διαδήλωση εις μνήμην του νεκρού εξελίχθηκε σε βίαια επεισόδια με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς να σπάνε βιτρίνες καταστημάτων και να βάζουν φωτιές σε αυτοκίνητα.
Δυνάμεις των ΜΑΤ και της πυροσβεστικής έχουν αναπτυχθεί σε όλη την πόλη ενώ ουλάχιστον 500 άνθρωποι έχουν συλληφθεί. Oι συγκρούσεις έχουν επεκταθεί σε 11 συνοικίες της βρετανικής πρωτεύουσας ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στις πόλεις Λίβερπουλ, Μπέρμινχαμ και Μπρίστολ.
Ο πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον, που έχει ήδη δεχθεί τα πυρά των ΜΜΕ επειδή παρέμεινε στις διακοπές του αντί να βρίσκεται στο μέτωπο των ταραχών, επιστρέφει σήμερα και σχεδιάζει συνάντηση εκτάκτου ανάγκης, με μέλη της αρμόδιας υπηρεσίας, τον υπουργό Εσωτερικών και τον επικεφαλής της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου